Joanna de Angelis

joanna de angelisJoanna de Angelis is de spirituele gids van Divaldo Franco, deze is een spiritistische Braziliaanse medium, spreker en stichter van Mansão do Caminho, een weeshuis in Brazilië.

De edele spirituele gids Joanna de Angelis komt onze geesten herinneren aan de verplichtingen door ons aangenomen in de spirituele wereld.

Het is een geest die wordt gekenmerkt door wijsheid en liefde. Haar boodschap verlicht en troost duizenden mensen in verschillende delen van de wereld. Zij is de toegewijde coördinator van al het onbaatzuchtige werk van de gezegende medium Divaldo Franco. Altijd onder haar leiding worden de boeken door de handen van het psychografische en volhardend medium, onze harten verhelderen.

Via Divaldo Franco heeft ze een aantal van haar vorige levens bekend gemaakt, bijvoorbeeld:

Als Joana de Cusa, leefde ze tot het jaar 68 na Christus, stierf in een steegje naast het Colosseum in Rome met haar zoon, door haar geloof in Jezus niet af te zweren.

In de zeventiende eeuw werd ze in het jaar 1651 herboren, in Mexico, in de kleine stad San Miguel Nepantla onder de naam van Juana de Asbaje, als dochter van een Baskische vader en Indische moeder. Te popelen om God te begrijpen door middel van Zijn schepping, besloot ze om het klooster van de Ongeschoeide Karmelieten in te gaan. Niet gewend aan de starre asceet, werd ziek en trok zich terug. Na de begeleiding van haar biechtvader, treed ze de Orde van St. Jerome in, waar ze de naam Sor Juana Ines de la Cruz  droeg. Overleed in 1695, op 44 jaar leeftijd door een pestepidemie in de regio.

In haar laatste incarnatie, van 1761 tot 1822, werd ze geboren als de dochter van een rijke familie in de stad van Salvador, Bahia in Brazilië. Zij sloot zich op 21-jarige leeftijd in het klooster van Lapa, als Franciscaanse, werd abdis in 1815 onder de naam van Jezus Joana Angelica Sor. Op 20 februari 1822, verdedigde ze moedig het klooster – het huis van Christus – en de eer van de jonge meisjes die daar woonden en werd gedood door soldaten die vochten tegen de onafhankelijkheid van Brazilië.

In de spirituele wereld neemt ze deel uit de groep die zich bekommeren voor het spiritisme. Ze is ook een van de geesten die deelgenomen hebben aan de codificatie van het Spiritisme, dat wil zeggen, de groep verheven geesten die de vijf basisboeken van Allan Kardec gedicteerd hebben. Ze is de auteur van bijvoorbeeld de tekst “ Geduld”, item 7 hoofdstuk IX en item 15 van de tekst “Aan hem die heeft zal gegeven worden”, hoofdstuk XVIII, beide uit Het Evangelie volgens het Spiritisme, geschreven in 1862 in Le Havre en Bordeaux respectievelijk.

Tot nu toe, door middel van het automatisch schrijven van het medium Divaldo Franco is ze de auteur van 51 boeken, waarvan 34 vertaald in negen talen en vijf zijn opgesteld in het brailleschrift; ze schreef ook duizenden mooie berichten. In haar waardevolle collectie van boeken vallen de collectie Momentos en de serie over Psychologie op.

De opbouwend en goed gedachte is een gebed zonder woorden, die altijd wordt gehoord.” Joanna de Angelis.