2007

Internationale Spiritistische Congres
In oktober 2007 heeft de Internationale Spiritistische Congres plaats gevonden.

Deze keer was het in Cartagena, Colombia. De Nederlandse Raad voor het Spiritisme werd vertegenwoordigd door Bruno Thiago.

Carlos Campetti, met de lezing “De Omvang en het bereik van het spiritistische leer”
Op 27 september in Hoorn, heeft Carlos Campetti een lezing gegeven over de omvang en het bereik van het spiritistische leer. Deze lezing was bedoeld voor open publiek en werd vertaald naar het Nederlands..

Het was een interactieve lezing, de deelnemers waren heel gemotiveerd en voelden ich op hun gemak om vragen te stellen en te discussiëren. Campetti liet ons zien dat hij een echt potentieel spreker is.

Carlos Campetti en Ontwikkeling van het mediumschap
Op 26 september in Vijfhuizen, heeft Carlos Campetti een seminar gegeven over “studiegroepen en ontwikkeling van het mediumschap”.

Dit evenement was bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij het spiritisme in Nederland. Het werd vertaald naar het Nederlands.

Zesde Nationale Bijeenkomst van Spiritisten in Nederland
Op 2 september 2007 hebben wij voor de zesde keer onze nationale bijeenkomst van alle spiritisten in Nederland, het thema was “Het spiritisme als educatieve factor”. De doelstellingen van dit bijeenkomst waren naast het samenzijn en de interessante en leerzame lezingen bij te wonen, het vieren van 150 jaar van “Het Boek der Geesten, het 5 jaar bestaan van NRSP, de uitgave van de herziend vertaling van “Het Boek der Geesten. Wij hebben ons kunnen verrijken met de volgende lezingen:

  • 150 jaar bestaan van Het Boek der Geesten, door Elias Nascimento
  • Het belang van Evangelisatie van kinderen en jongeren, door Daniela Stols
  • Reïncarnatie- het fundament van de evolutie, door Humberto Werdine

De deelnemers vonden het evenement zeer interessant, educatief en verrijkend. Positief was ook de deelname van mensen die van ver kwamen en de medewerking van nieuwe mensen. Voor dit evenement hebben wij een T-shirt laten maken.

Een bijzondere verwennerij was de muzikale bijdrage door Flavio L. Benedito (pianist) en Mauricio Virgens (bariton).

Seminar door Francisco do Espirito Santo Neto
Op 10 juni 2007, in Amsterdam, hadden wij een seminar over “De pijnen van de Ziel” gegeven door Francisco do Espírito Santo Neto.

Het thema was zeer interessant gevonden door mensen van diversen plaatsen in Nederland. Het aantal deelnemers overtrof onze verwachtingen.

Seminar door Maria Isabel do Carmo Pedrosa Saraiva
Op 29 april, in Wervershoof, heeft Isabel voor ons een seminar verzorgd over “Energiecentra en Mediumschap”. Zij benadrukte het belang van de wederzijdse betrekking tussen de zenuwcentra en de energiecentra, de wisselwerking hiervan met de mediamieke vermogens en ook de effecten en gevolgen ervan op de gezondheid en welzijn.

Deze visie maakt het mogelijk om veel van de gezondheidsproblemen te onderkennen

Veel mensen hebben deelgenomen aan deze intensieve dag waarop wij veel informatie kregen. Met veel kennis heeft de spreekster de materie behandeld. Er was mogelijkheid om vragen te stellen.