2012

Lezingen met Claudia Werdine op 9 en 10 juni
In vervolg op de activiteiten, gericht op de jongerenwerk in Nederland, heeft Claudia Werdine, coördinator van activiteiten die gericht zijn op de jeugd in Europa, een lezing gehouden in Amsterdam en Rotterdam respectievelijk op 9 en 10 juni.
Claudia sprak over een onderwerp die voor iedereen belangrijk is, “De visie van de Spiritistische Leer in de opvoeding”. Deze bijeenkomsten gaven ons de gelegenheid om iets meer te leren over hoe het Spiritisme een belangrijk instrument kan zijn bij de opvoeding van onze kinderen en jongeren. Het waren zeer inspirerende middagen.

Divaldo Franco

 • Maandag 4 juni om 19:00 uur, Amsterdam

Dit jaar hebben wij weer de eer gehad Divaldo Franco te mogen ontvangen voor een inspirerende lezing in de grote zaal van het Mirror Centre in Amsterdam. Het thema deze keer was: “Leven: Uitdagingen en Oplossingen”.130 personen hebben de lezing bijgewoond. Met veel kennis en wijsheid heeft Divaldo ons geholpen meer inzicht te krijgen in het oplossen van de uitdagingen die deel uitmaken van onze ontwikkeling.

Lezing en seminar met Ivone en Aloysio Ghiggino
Het echtpaar Ivonne en Aloysio Ghiggino hebben de volgende evenementen in Nederland verzorgd, op uitnodiging van de spiritistische groepen:

 • Op 18 mei, in Amsterdam, groep Irmao Jacob, over de reïncarnatie.
 • Op 19 mei, in Amsterdam, groep Irmao Jacob, over de voorbereiding van medewerkers en de organisatie van een spiritistische studiegroep.
 • Op 20 mei, in Den Haag, groep Emmanuel, over het Mediumshcap, studie en praktijk.
 • Op 21 mei, in Amsterdam, groep J.G.Plate, over hoe een spiritistische centrum werkt, wat het is om spiritist te zijn en de verantwoordelijkheid van de leden van een spiritistische groep.
 • op 22 mei, in Rotterdam, groep Seara da Luz, over Mediumschap, studie en praktijk.

Lezing met Marta Antunes Moura
Marta Antunes Moura, bestuurslid van de FEB, heeft een bezoek gebracht aan de spiritistische beweging in Nederland. Op 2 mei heeft zij een lezing gehouden bij de groep JG PLate in Amsterdam en veel vragen, die de groep had over “handoplegging” kunnen beantwoorden.

Bijeenkomst van ouders over jeugdevangelisatie

 • op 31 maart van 13:00 tot 17:00
 • kinderboerderij De Werf
 • Archimedeslaan 59, Amsterdam

De commissie jeugdzaken heeft een bijeenkomst op 31 maart georganiseerd voor kinderen, jongeren en ouders. Elano heeft een lezing gehouden over “Het belang van jeugdevangelisatie ” in een gemoedelijke sfeer hebben wij iets meer geleerd over hoe het Spiritisme een belangrijk instrument kan zijn om te helpen bij de opvoeding van onze kinderen en jongeren. De bijeenkomst is een succes geweest

Seminar over Behandeling door Coöperatieve Methoden

 • 17 en 18 maart van 9:00 tot 17:00 uur, in Amsterdam

Het seminar werd verzorgd door dhr. Dagobert en Maria Fernanda uit Duitsland.

Als vervolg op de workshop van 3 december heeft er een tweedaags seminar op 17 en 18 maart plaatsgevonden in Amsterdam. Dit seminar was in het Engels, bedoeld voor beroepsmensen in de gezondheidsbranche. Dagobert Göbel en Fernanda Marinho hebben uitgebreid uitgelegd en door oefeningen gedemonstreerd hoe zij hun patiënten behandelen. Het seminar is door alle deelnemers positief beoordeeld. De combinatie van theorie en praktijk was dit weekend ideaal, schreef een van de deelnemers en zij had meer geleerd in deze twee dagen dan in 5 jaar bij de Spirituele Vereniging waar zij lid van is, vertelde zij verder.

Seminar over Jeugdevangelisatie in Stuttgart op 17en 18 februari 

Op 18 en 19 februari 2012 vond de eerste Europese bijeenkomst van jeugdevangelisatie in Stuttgart, Duitsland plaats. Deze bijeenkomst werd door CEI georganiseerd in samenwerking met de Duitse federatie en was bedoeld voor alle spiritistische groepen in Europa die met jeugdevangelisatie werken of willen werken. Tien landen waren aanwezig. Uit Nederland zijn Maria, Elano en Regilda meegegaan

De bijeenkomst was zeer interessant en leerzaam. Iedereen is vol inspiratie teruggekomen. Er werden belangrijk beslissingen genomen waarbij Nederland er ook betrokken werd. De mentoren van elk land hebben plannen gemaakt voor hun eigen land en ook om op internationaal niveau te blijven samenwerken, overleggen en met elkaar leren. Er zullen diverse virtuele bijeenkomsten plaatsvinden. De tweede bijeenkomst, wanneer iedereen weer fysiek bij elkaar komt, is tijdens het carnaval van 2013 in Luxemburg. Het is belangrijk dat de mensen die nu aanwezig waren dan ook komen maar ook nieuwe mensen kunnen erbij.

Nieuwjaarsreceptie

 • zondag 8 januari 2012, van 13:00 tot 16:30
 • in Wervershoof

Het is een succes geweest. Ondanks het feit dat er niet veel opkomst was, de mensen die er waren vonden het heel positief en het was voor de organisatie de moeite waard.
Na een inleiding door Maria met een kort jaaroverzicht en planning van het nieuwe jaar, hebben we de film “Yesterday’s children” gezien. Daarna hebben wij erover gepraat en van gedachten gewisseld.
Er was weer veel lekker dingen die door diverse mensen meegenomen werden.