2001

Workshop mediamiek schilderen
Op uitnodiging van de Vereniging Allan Kardec heeft het schilderend medium José Medrado in mei 2001 een presentatie in Nederland gegeven.

Alle schilderijen, die tijdens zijn presentatie in trance geschilderd zijn, zijn geveild en de hele opbrengst is naar het weeshuis “Lar luz do amanhã” gegaan.

Lezing en Seminar met Divaldo Franco
Ook in mei 2001 kon het Nederlandse publiek deelnemen aan twee lezingen gehouden door het medium en spreker Divaldo Pereira Franco.

De thema’s waren: “Onsterfelijkheid en het communicatievermogen van de geesten” en “Herinneringen die het menselijk verstand te buiten gaan en reïncarnatie”.

De Eerste Landelijk Spiritistische Bijeenkomst
Op 30 juni 2001 heeft de Eerste Landelijke Spiritistische Bijeenkomst in Nederland, te Hoorn plaatsgevonden. De deelnemers kwamen uit Amsterdam, Alkmaar, Hoofddorp, Hoorn, Rotterdam, Wervershoof en Utrecht.

Tevens waren de bestuurders van de Spiritistische Groepen: Vereniging Allan Kardec uit  Hoorn, Allan Kardec Studie Groep uit Rotterdam, J. G. Plate uit Amsterdam en de Groep Evangelie Thuis van Amsterdam aanwezig.

De Bijeenkomst werd georganiseerd door de Vereniging Allan Kardec.

Toen werd het idee voor het oprichten van een landelijke organisatie voor het eerst naar voren gebracht.

De Coördinatie van de Spiritistische Beweging in Europa van de Internationale Raad voor het Spiritisme werd vertegenwoordigd door de Afdeling voor Integratie van de Europese Landen, gevestigd in Brighton in Engeland.