2011

Carlos Campetti op 20 en 21 september
Op uitnodiging van de NRSP is Carlos Campetti op 20 en 21 september naar Nederland gekomen. Hij heeft een lezing gehouden over de ESDE* bij de groepen JG Plate in Amsterdam en Emmanuel in Den Haag. Zijn bezoek heeft de groepen gestimuleerd de ESDE voort te zetten en aangezet tot de oprichting van nieuwe studiegroepen. Onder leiding van Bruno is de Groep Irmao Jacob opgericht. De groep komt wekelijks bij elkaar voor de ESDE. De bijeenkomsten vinden bij Bruno thuis plaats en er worden activiteiten voor de kinderen geregeld. In Haarlem is ook een groep die begonnen is met de ESDE.

Opmerking: * De ESDE is een cursus die 3 jaar duurt en is hoofdzakelijk samengesteld uit teksten uit de boeken van Allan Kardec.

10de Landelijke Bijeenkomst
Het Tiende Landelijke Bijeenkomst vond dit jaar weer plaats in Amsterdam. Het thema dit jaar was: “Onze rol in de overgang van de planeet”. Er werd een lezing gehouden door de spreker Humberto Werdine, gevolgd door een aantal activiteiten waarmee dieper op het thema ingegaan werd. In de zaal ernaast werd hetzelfde thema behandeld met de kinderen, onder leiding van Claudia Werdine. Het is een warme en inspirerende dag geworden voor het hele gezin.

Extra lezingen
Na het seminar van 5 november zijn de sprekers Dr. Carlos Roberto de Souza en Dr. Sergio Luis Lopes da Silva een paar dagen in Nederland gebleven. Zij hebben lezingen gehouden bij de groepen JG Plate in Amsterdam, Emmanuel in Den Haag en Seara da Luz in Rotterdam.

Het 2e Nederlandse Congres over Geneeskunde en Spiritualiteit
In samenwerking met de AME-International heeft de NRSP het Tweede Nederlandse Congres over Geneeskunde en Spiritualiteit op 5 november georganiseerd. Een dag vol informatie en inspiratie, in de Conferentie zaal van het hotel Casa400 in Amsterdam.
De reacties over het congres waren erg positief. Wij, van de organisatie, hebben het ook heel positief ervaren, het was rustig, beter georganiseerd, ook al hebben wij nog veel leerpunten. De groep Nederlanders was groter dan de Brazilianen. Een van de Nederlandse gasten heeft een zeer positief artikel voor een brancheblad daarover geschreven.
Het doel van dit congres is een nieuw tijdperk in te luiden en praktisch vorm te geven aan de geneeskunde, met de acceptatie van een nieuw paradigma: dat er rekening wordt gehouden, praktisch gewerkt, met de menselijke ziel, zowel bij de preventie als in de behandeling van de menselijke gezondheid.

Workshop over “Coöperatieve Behandelmethode” door Dagobert Gobel en Fernanda Marinho op 3 december

Als vervolg op het congres over geneeskunde en spiritualiteit is er een workshop in het Engels, over de toepassing van coöperatieve behandelmethoden bij de conventionele geneeskunde georganiseerd op 3 december. Dagobert Göbel en Fernanda Marinho waren de sprekers. De groep was klein maar zeer gemotiveerd en geïnteresseerd en wilden alles weten over de toepassing van coöperatieve behandelmethoden bij het helpen van patiënten. Er was behoefte aan een uitgebreide workshop en die heeft plaatsgevonden op 17 en 18 maart.

3, 4 en 5 juni, Seminar in België

In het eerste weekend van juni werd er, in samenwerking met de International Spiritist Coucil (ISC), een seminar in Luik gehouden voor leden van de ISC in Europa, met name voor de Franstalige landen. Nederland werd daar vertegenwoordigd met 9 volwassenen en 1 kind. Naast het seminar voor de volwassenen werd er speciale aandacht besteed aan een grote groep kinderen die zeer enthousiast waren over hun activiteiten. De lezingen waren zeer inspirerend en de sfeer was warm en erg vriendelijk.

26 mei , Divaldo Franco 

Dit jaar hebben wij weer de eer gehad Divaldo Franco te mogen ontvangen voor een inspirerende lezing in de grote zaal van het Mirror Centre in Amsterdam. Het thema deze keer was “Het overwinnen van depressie” 132 personen hebben de lezing bijgewoond. Met veel kennis en wijsheid heeft Divaldo ons geholpen onze verantwoordelijkheid te zien in ons proces om gelukkig te zijn.

3, 4 en 5 februari , Claudio Marins 

Claudio Marins, bestuurslid van de Spiritistische Unie van Minas Gerais is voor zijn werk in Amsterdam geweest. ‘s Avonds heeft hij lezingen gegeven in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam over de toepassing van het Evangelie in ons dagelijkse leven..

15 januari, Nieuwjaarsbijeenkomst

Om onze vriendschap te bezegelen en bij te praten hebben wij een nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd. Eerste heeft Maria een introductie gegeven waarin ze een samenvatting heeft gedaan van de activiteiten van de NRSP in 2010 en ons een idee heeft gegeven van wat er allemaal in 2011 gaat gebeuren. Toen hebben wij nog wat gedronken en lekker hapjes gegeten. Daarna hebben wij de film “The Others”, van regisseur Alejandro Amenábar (2001) gezien.

Vol spanning hebben wij naar de film gekeken, het is een interessant verhaal dat speelt zich op een Kanaaleiland, de Tweede Wereldoorlog is voorbij en Grace (gespeeld door Nicole Kidman) voedt haar kinderen alleen op. Haar man is niet teruggekeerd van het front. Ze voedt haar kinderen op met strenge hand en met intens religieuze opvattingen. Ze woont samen met haar kinderen Anne( Alakina Mann) en Nicholas (James Bentley) in een enorm landhuis. Anne en Nicholas kunnen niet tegen daglicht, dus overal moeten de gordijnen dicht waar zij zijn. Grace is in afwachting van haar man die thuis moet komen van het front.

Toen de film afgelopen was hebben wij nog erover gesproken, iedereen zei wat ze ervan vonden, sommigen dingen die niet duidelijk waren werden uitgelegd. Wij hebben ook een aantal punten en onderwerpen uit de film vergeleken met wat wij leren van het spiritisme. De discussie na afloop is zeer interessant en leerzaam geweest voor ons allemaal.