17e Nederlandse Spiritistische Bijeenkomst

 

17e Nederlandse Spiritistische Bijeenkomst

Seminar: Eenzaamheid en Sociaal Isolement

Door: Marta Antunes en Fátima Guimarães

Eenzaamheid wordt door de psychologie gedefinieerd als een interne gemoedstoestand, als een gevoel van iets of iemand missen. Daarom zoeken mensen instinctief sociale interactie. Deze sociale interactie is erg belangrijk, omdat wij hiermee in de anderen weerspiegeld zien wat wij in onszelf willen verbeteren/veranderen om zo tot onze eigen ontwikkeling te komen.

Het is belangrijke het verschil tussen alleen zijn en het gevoel alleen te zijn, te begrijpen. Het gevoel van eenzaamheid kan aanwezig zijn op elke plaats of in elke situatie, zoals tijdens een feest met vrienden, in de werkomgeving en zelfs binnenshuis met ons eigen gezin. Eenzaamheid en sociaal isolement zijn verontrustende kwesties met ernstige gevolgen voor het individu en voor de samenleving als geheel. Daarom moet er over gesproken worden en, oplossingen voor eenzaamheid gezocht worden. Want, wie van ons voelt zich op een bepaald moment van ons leven niet alleen?


Marta Antunes Moura, is van huis uit microbioloog. Emeritus docent  aan de Faculteit van Geneeskunde. Zij is vice-president van de Braziliaanse Spiritistische Federatie (FEB), voor de nationale en internationale afdeling voor unificatie . Auteur van boeken en redactrice van het tijdschrift Reformador.

 

 

Fátima Guimarães is logopedist. Zij is directrice van de Braziliaanse Spiritistische Federatie (FEB).  Tevens is zij secretaris van de Federatieve Raad  van de FEB en coördineert ook de afdeling van het mediumschap van deze organisatie.


Het is met grote vreugde dat wij u uitnodigen om deel te nemen aan de 17e Spiritistische Bijeenkomst. Samen zullen we over het onderwerp nadenken, door lezingen, groepsactiviteiten en heerlijke gesprekken.

 

 

 

 

 

Kinderenactiviteiten: Paraleel hebben wij activiteiten voor kinderen en jongeren vanaf 4 tot 15 jaar. Waarbij gewerkt zal worden met de themas: pesten, zelfvertrouwen en naastenliefde.

 

 

Datum: zondag 6 mei 2018
Tijd: van 9:50 tot 16:30
Ontvangst: van 9:00 uur
Adres: Hembrugstraat 156, 1013 XC Amsterdam

Thema: “Eenzaamheid, Sociaal Isolement”
Sprekers: Marta Antunes en Fatima Guimarães
Lunch: Je kunt je eigen lunch meenemen of reserveren in het restaurant van het buurtcentrum.

Taal: De lezing wordt gegeven in het Portugees met vertaling naar het Nederlands. Portugees en Nederlands

Bijdrage: € 15,00 (Voor kinderen tot 17 jaar is het gratis)

Uw vrijwillige bijdrage is erg belangrijk voor het realiseren van dit evenement. Het is bestemd voor de huur van de zaal, koffie/thee/limonade en andere kosten met het evenement.

Lunch kinderen: Gratis
Lunch volwassenen: € 10,00 (exclusief frisdrank)
De lunch volwassenen is optioneel. Als u gebruik wil maken van de lunch in het restaurant, is reserveren noodzakelijk.

Laten we er samen een mooie dag van maken!

Met vriendelijk groet,
De organisatie van de NRSP

Organisatoren:
NRSP